Svenskt Forum för Medling och Konflikthantering (SFM) bjuder in till en nätverksträff online. Under ledning av SFMs styrelse kommer vi att utbyta erfarenheter angående digitala lösningar vid medling. Hur medlar vi på distans, och hur påverkas medling av coronapandemin? Tips och trix i form av erfarenhetsutbyte kommer att prägla kvällen.
Anmäl dig här: https://bit.ly/3m9WulH
1 december 2020 kl. 17:30 – 19:30 ca, via Zoom.
Anmälan är gratis för er som redan är medlemmar i SFM, eller som väljer att bli medlemmar för 2021 (200 kr).
Betalning sker genom swish till nr: 123 198 87 65.
Maila oss om du önskar kvitto: info@s-f-m.se
Nätverksträffen som skulle hållas 1 december på O'Learys i Stockholm kommer ske digitalt (via Zoom) istället med hänsyn till rådande omständigheter med Covid-19.Svenskt Forum för Medling och Konflikthantering (SFM) bjuder in till nätverksträff och afterwork. Under ledning av SFMs styrelse kommer vi att utbyta erfarenheter angående digitala lösningar vid medling. Hur medlar vi på distans, och hur påverkas medling av coronapandemin? Tips och trix i form av erfarenhetsutbyte kommer att prägla kvällen. Inriktning medling vid brott, men alla som är intresserade av ämnet är välkomna.Vi träffas digitalt och samtalar om kvällens tema. Syftet med nätverksträffen är att personer ur olika yrkeskategorier inom Medling kan utbyta idéer, metoder och erfarenheter.Anmäl dig här.Anmälan är gratis för er som redan är medlemmar i SFM, eller som väljer att bli medlemmar för 2021 (200 kr).Betalning sker genom swish till nr: 123 198 87 65(maila oss om du önskar kvitto: info@s-f-m.se).Det går inte att betala med faktura.
Inställt pga Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, vi återkommer med ett nytt datum när läget ser annorlunda ut.
Svenskt Forum för Medling och Konflikthantering (SFM) bjuder in till nätverksträff. Under ledning av SFMs styrelse kommer vi att utbyta erfarenheter av familjemedlingar där utsikterna för en överenskommelse till synes varit små, men där parterna ändå nått en samförståndslösning.
Anmäl dig här: https://bit.ly/2G5CIrE
Begränsat antal platser, först till kvarn.
22 oktober 2020 kl. 17:30 – 19:30 ca.
O’Learys Östermalm, Storgatan 27, Stockholm.
(Anmäl dig senast den 16 oktober 202)
Vi träffas under trevliga former, samtalar om kvällens ämne och utbyter erfarenheter om familjemedling i allmänhet. Alla som är intresserade av familjemedling är välkomna.
Anmälningsavgiften är 220 kr för medlemmar och 290 kr för de som inte önskar att bli medlemmar. Avgiften inkluderar lättare middag och en valfri dryck. Vänligen informera oss om eventuella allergier i samband med anmälan.
Betalning sker genom swish till nr: 123 198 87 65
(maila oss om du önskar kvitto: info@s-f-m.se).
Antalet deltagare och sammankomsten i stort är anpassad efter Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.
Sydsvenskan uppmärksammar att medlarproffset Eric M Runesson, ledamot avSvenska Akademien och justitieråd i Högsta domstolen, fyller 60 år. I intervjun medRunesson, som utgör underlag för artikeln, får han bland annat besvara frågan:”Apropå medling – vad är viktigast att tänka på?”
Runesson svarar: – Rent generellt börjar man en medling med att vara en aktiv lyssnare. Det kan innebära att man omformulerar det en part har sagt. Då får talaren ett kvitto på att någon har hört. Det blir en mer effektiv färd framåt än om parterna bara ska framhålla sin mening. Målet måste ju vara ett förnuftigt handhavande av konflikten. Det är nog kärnan. Ibland är det klokast att konflikten biläggs, ibland att ta den till en ny nivå. Allt kan inte lösas med en kram. Medling på det sättet är inget mesigtkompromissande. Det är en kvalitetssäkringsprocess. När den är klar kan det bästa vara att "go to war," så ser jag på det.
Läs hela artikeln här: Sydsvenskan