Sekreterare – Filippa Freijd

Jag är verksam som Kommunikationsansvarig på Almi Företagspartner Skåne. Bakom mig har jag lång erfarenhet som egenföretagare, projektledare, filmproducent, regissör och innovationsrådgivare. I botten har jag en kand. inom Ledarskap och Organisation, samt är utbildad Designteknolog från Business Education College i Köpenhamn.

Intresset för medling, försoning och diplomati har funnits hos mig länge och tagit sig olika uttryck – från filmberättelser till Familje- och Systemiska konstellationsarbeten, till fackligt engagemang med hantering av arbetsplatskonflikter. Jag har gått kurser i medling och förhandling för Jan Norman vid LTU.

Idag arbetar jag för näringslivet med kommunikation och med stort intresse för medarbetar- och organisationsfrågor och konflikthantering. Som aktiv i SFM’s styrelse ser jag möjlighet att kombinera flera av mina intressen som medling, kommunikation, utveckling och bildning. Jag hoppas kunna bidra till spridningen av medling som konflikthanteringsmetod i Sverige och arbeta för att återinföra en nationell samordning för medling.