After work 3 mars 2020, Familjemedling – I huvudet på en domare

Under trevliga och lättsamma former sammanstrålade ca 25 personer med olika yrkesroller men med ett gemensamt intresse för familjemedling för att lyssna på Anna Flodin, rådman vid Stockholms tingsrätt.

Anna, som har ett särskilt ansvar och intresse för de humanjuridiska frågorna vid domstolen, och tidigare varit engagerad i SFM´s styrelse lotsade församlingen genom de familjerättsliga målens handläggning vid domstolen och de överväganden en domare ställs inför. Frågor som vilka mål/ärenden är egentligen medlingsbara, när är en bra tid för medling och vem är en lämplig medlare enligt domstolen diskuterades. Många i rummet var aktiva medlare men många var också nyfikna på medling som verktyg och intresserade av att höra mer om domstolens syn på medling.

Många utbyten av tankar och erfarenheter luftades under kvällen och sorlet runt borden över ett glas och lite goda snacks denna mörka och regniga tisdagskväll i Häktets ölbar visade verkligen hur viktigt och engagerande det är med tvärprofessionellt möten. När det var dags för uppbrott tror jag vi var många som gick hemåt med en och annan ny tanke, en känsla av goda och respektfulla möten mellan engagerade personer och värmen av att delade tankar är gott och berikande!